Na een korte introductie door het KBvG-bestuur, John Wisseborn en Willeke Doelwijt over de ontwikkelingen binnen de beroepsgroep volgde een aantal gespreksrondes waarin De Koning sprak over diverse onderwerpen waaronder de opleiding tot gerechtsdeurwaarder en het deurwaarderswerk op de weg.

De Koning keek mee op de werkvloer waar hij een demonstratie van de werking van het Digitaal Beslagregister (DBR) kreeg. Getoond werd hoe je beslag kunt leggen, op welke manier dat gebeurt en hoe daarbij wordt voorkomen kosten te maken waar beslag niet of maar beperkt mogelijk is. De Koning toonde interesse voor de werkwijze en was onder de indruk van de zorgvuldigheid waarmee wij omgaan met de vertrouwelijke informatie. Hij stelde belangstellende vragen en er heerste een ontspannen sfeer.

Ook sprak De Koning met vertegenwoordigers van organisaties waaronder een maatschappelijk werker en een bewindvoerder waarmee wij als gerechtsdeurwaarders samenwerken om mensen met problematische schulden te helpen. Daarbij werd ook besproken welke rol de gerechtsdeurwaarder heeft in dit proces.

Wij kijken met gepaste trots terug op een prachtig en geslaagd bezoek dat wij niet snel zullen vergeten.