Wij zien deze maatregelen als een stap in de goede richting in ons duurzaamheidsbeleid en zullen ons hierop blijven focussen en streven naar verdere mogelijkheden om te verduurzamen.

Duurzaamheidsmaatregelen

Kantoorpand
Ons kantoorpand aan de Drielandendreef 38 te Harderwijk heeft volgens de EPG-certificering energielabel A+ .

Papier
Bij het inkopen van papier kiezen wij voor papier met het FSC keurmerk.

Ledverlichting
In onze kantoorpanden maken wij zoveel mogelijk gebruik van ledverlichting. Daarnaast blijft de verlichting uit wanneer een ruimte niet wordt gebruikt. Wij maken tevens gebruik van bewegingssensoren die de verlichting regelen.

Plastic
Wij kiezen ervoor geen – plastic – wegwerp bekertjes aan te bieden, maar mokken en glazen te gebruiken. Op deze manier gaan we spaarzaam en bewust om met het gebruik van grondstoffen, water en energie en genereren wij minder afval.

Digitaal dossier
Wij werken zoveel mogelijk met digitale dossiers, zowel voor onze opdrachtgevers, klant-schuldenaren als werknemers. We corresponderen en archiveren waar mogelijk digitaal.

Afval scheiden
Wij bieden binnen kantoor diverse inleverpunten voor afval aan waarbij papier en glas gescheiden kan worden. Ons papier wordt via een gecertificeerd bedrijf vernietigd en gerecycled.

Duurzame thee en koffie
Als kantoor bieden wij onze medewerkers koffie en thee aan. Zo is onze koffie UTZ gecertificeerd, wat inhoudt dat deze afkomstig is van boeren die oog hebben voor mens en milieu. De thee die wij gebruiken heeft een Rainforest Alliance certification; een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit de gebieden waar regenwoud groeit.